Kunstig intelligens øger risikoen for desinformation under EU-valget

Forud for juni måneds europaparlamentsvalg advarer mange om risikoen for kampagner med falsk information. Altinget har set nærmere på truslen og talt med en europæisk faktatjekker-organisation, der nedtoner risikoen for russisk indblanding.

Udenlandske kræfter prøver at påvirke, hvordan europæerne opfører sig i stemmeboksene.
Udenlandske kræfter prøver at påvirke, hvordan europæerne opfører sig i stemmeboksene.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Natacha López

I midten af februar meddelte den franske udenrigsminister, Stéphane Séjourné, at man havde opdaget et netværk af næsten 200 russiske hjemmesider, der spredte pro-russisk desinformation med særligt fokus på krigen. Siderne var målrettet offentligheden i Frankrig, men også i Tyskland, Polen og andre europæiske lande.

"Angrebene vil sandsynligvis blive intensiveret," sagde Séjourné i en video på X, og han udpegede valget til Europa-Parlamentet 9. juni som et særligt mål.

"Om fem måneder skal vores kontinent stemme til EU-valget, og hvert eneste af vores lande vil være mål for udenlandske angreb," sagde den franske minister.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024