Marie Bjerre om regulering af kunstig intelligens: Der er et kapløb i gang, og vi må ikke spænde ben for udviklingen

Kunstig intelligens rummer enorme muligheder, som risikerer at glide os af hænde, hvis vi regulerer teknologien for stramt. Det ville være direkte uetisk, lyder det fra digitaliseringsminister Marie Bjerre (V). Hun advarer mod overdreven teknologiforskrækkelse og vil hovedsageligt påvirke udviklingen i EU. 

"Jeg vil egentlig gå så langt som at sige, det er uetisk, hvis vi ikke udnytter teknologiernes potentiale. Det er vigtigt, at vi som politikere ikke kommer til at sætte hindringer i vejen for udbredelsen af ny teknologi."
"Jeg vil egentlig gå så langt som at sige, det er uetisk, hvis vi ikke udnytter teknologiernes potentiale. Det er vigtigt, at vi som politikere ikke kommer til at sætte hindringer i vejen for udbredelsen af ny teknologi."Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Den hastige udvikling af kunstig intelligens og chatbots skaber med rette både bekymring og begejstring.

Området skal reguleres, men det er samtidig stærkt dilemmafyld at indføre lovgivning, som i for høj grad hæmmer teknologien i at udvikle sig.

Sådan lød budskabet fra digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) onsdag på et samråd om, hvorvidt der er behov for nye politiske tiltag som følge af udviklingen af kunstig intelligens.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00