Nu får boligejere nye ejendomsvurderinger for første gang i et årti

50.000 boligejere får fra september opdateret deres offentlige ejendomsvurdering for første gang siden 2011, meddeler skatteminister Morten Bødskov. 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Der er ikke blevet udsendt nye ejendomsvurderinger siden 2011, men fra september vil de første 50.000 boligejere få tilsendt en ny offentlig vurdering af deres bolig. 

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse, efter at skatteminister Morten Bødskov (S) onsdag har orienteret Folketinget om It-tilsynets første delrapport om det nye skattesystem på ejendomsområdet. 

"Der er ingen tvivl om, at det har været et langt sejt træk at nå hertil, men så meget mere positivt er det, at vi nu er, hvor vi skal være. Nu kan vi se frem til, at de nye vurderinger bliver udsendt til danskerne” siger Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

De 50.000 nye boligvurderinger er blot første skridt af opdateringen af de offentlige ejendomsvurderinger, der har været fastlåst siden 2011. 

I alt venter ejerne af cirka 1,7 millioner ejerboliger og en halv million andre boliger på nye vurderinger, hvoraf de første 50.000 vil kunne komme fra september. De resterende ventes at kunne leveres løbende fra 2022, skriver ministeriet. 

Når de nye ejendomsvurderinger er sendt ud, vil der ske en tilbagebetaling af eventuelt overskydende boligskat. Skatteministeriet forventer at skulle betale 14 milliarder kroner tilbage til boligejerne. 

Forventningen er fortsat, at det nye system for ejendomsskatter kan træde i kraft fra 2024. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00