Podcast: Derfor handler EU's digitale strategi i virkeligheden om Kina og USA

AJOUR: Kina og USA tjener masser af penge på data med to vidt forskellige tilgange. Nu vil EU med på vækstbølgen og skabe en tredje vej, hvor borgerne beholder retten til deres data.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

I sidste uge præsenterede Europa-Kommissionen en digital strategi, der skal gøre EU til en global spiller på datamarkedet.

Forslaget til en ny europæisk tilgang skal ses som et alternativ til de to stormagter på området – Kina og USA.

I Kina er det i høj grad staten, der ejer data, mens ejerne i USA er virksomhederne, der bruger data som en handelsvare.

EU har nu sat sig for at finde en vej, hvor borgerne fastholder ejerskabet til deres egen data, men hvor man samtidig skaber et marked.

Hvordan skal det kunne lade sig gøre? Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor Chris Lehmann, digitalredaktør, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen Podcast: Kaos med statens sundhedsdata kan gå ud over patienterne og forskningen Næste artikel Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA Podcast: Sådan endte 2.000 kvinders data ulovligt i USA
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.