Podcast: Sådan vil Google, Apple og den danske stat føre digital kamp imod coronavirussen

AJOUR: Google og Apple vil i fællesskab kæmpe imod corona, og en dansk app er på trapperne. Lige nu fungerer den dog ikke på iPhone. Lyt til denne udsendelse om, hvordan apps skal hjælpe til imod covid-19.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Der er blevet præsenteret flere digitale tiltag, der skal bidrage til kampen mod unødig spredning af coronavirussen.

Google og Apple har lanceret en fælles indsats, og en dansk app fra officielt hold skal hjælpe danskerne med at smitte mindre og samtidig gøre myndighederne klogere på danskernes færden.

Den danske udgave er dog stødt på stor modstand, fordi den ikke umiddelbart fungerer med Apples styresystem og derfor ikke fungerer med iPhone.

Og hvad er det egentlig, Google og Apple har sagt, at de vil hjælpe med i kampen mod coronavirus?

Det er nogle af de spørgsmål, som Altingets digitale redaktør, Chris Lehmann, svarer på i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Hvor meget må man masseovervåge i coronavirussens tegn? Podcast: Hvor meget må man masseovervåge i coronavirussens tegn? Næste artikel Podcast: USA's og EU's dataforståelser kolliderer i sagen om 2.000 kvinders ulovligt overførte data Podcast: USA's og EU's dataforståelser kolliderer i sagen om 2.000 kvinders ulovligt overførte data
Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

Hækkerup udskyder revision af logningsregler igen

LOGNING: På et samråd torsdag anerkendte ministeren, at EU-retten kun tillader indsamling af telekunders data til brug for efterforskning, hvis indsamlingen er målrettet. Dermed varsler han også, at den lovgivning, hvor danske teleselskaber skal indsamle alt, bliver afskaffet.