R: Kommuner skal kunne tvinge ældre til ny teknologi

TVANG: Et ønske fra borgmestrene om at kunne stille krav om brug af velfærdsteknologi får positiv modtagelse af Det Radikale Venstre, som er klar til at ændre loven. DF advarer imod at reducere os alle sammen til robotter.

Radikal kommunalordfører Helle Løvgreen Mølvig mener, at en ny regering efter valget bør undersøge muligheden for at stille større krav til borgernes brug af ny teknologi på velfærdsområderne.
Radikal kommunalordfører Helle Løvgreen Mølvig mener, at en ny regering efter valget bør undersøge muligheden for at stille større krav til borgernes brug af ny teknologi på velfærdsområderne.Foto: Folketinget
Klaus Ulrik Mortensen

Hvis det var så nemt, kunne man bare indoperere en chip i os alle sammen. Der bliver nødt til at være en sammenhæng mellem, hvad folk er i stand til, og hvad man kræver af dem.

Liselott Blixt
Sundhedsordfører, Dansk Folkeparti

Modsat i dag skal det fremover være muligt for kommunerne at tvinge ældre til at tage ny teknologi på velfærdsområderne i brug.

Det mener den radikale politiker Helle Løvgreen Mølvig, som også er formand for Folketingets Kommunaludvalg.

“Jeg er åben for at overføre tankerne fra Digitaliseringsstrategien til ældre- og socialområdet, så man kan gøre nye løsninger obligatoriske for borgerne,” siger hun.

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00