SF vil have Danmark hurtigt med i storstilet europæisk dataprojekt

Danmark bør hurtigst muligt gå med i dataprojektet Gaia-X, som skal sikre digital suverænitet i Europa. Sådan lyder det fra SF’s digitaliseringsordfører, som ser projektet som en afgørende modvægt til USA og Kina, som sidder tungt på datamarkedet. 

Gaia-X kan bidrage til, at vi i langt mindre grad er afhængige af lande og aktører, som vi ikke nødvendigvis deler værdier med, mener Lisbeth Bech-Nielsen (SF). 
Gaia-X kan bidrage til, at vi i langt mindre grad er afhængige af lande og aktører, som vi ikke nødvendigvis deler værdier med, mener Lisbeth Bech-Nielsen (SF). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Regeringen bør hurtigst muligt sikre dansk deltagelse i det storstilede dataprojekt Gaia-X, som blandt andet skal agere europæisk modvægt til USA og Kina og sikre højere standarder for dataetik.

Sådan lyder det fra SF’s Lisbeth Bech-Nielsen, som mener, at regeringen ”spilder tiden” ved fortsat at forholde sig afventende til dansk deltagelse.

”Man får ikke indflydelse på noget som helst ved bare at vente, og mange europæiske lande er allerede med. Derfor skal vi hurtigst muligt sidde med om bordet,” siger hun og tilføjer:

Altinget logoDigital
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget digital kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00