Mette Frederiksens departementschef stopper i Statsministeriet

AFGANG: Mette Frederiksen (S) har indstillet sin departementschef Christian Kettel Thomsen til posten som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank, og han har derfor sidste dag i Statsministeriet allerede i morgen.

Siden 2010 har Christian Kettel Thomsen kunnet kalde sig departementschef i Statsministeriet, men fra i morgen er det slut. Regeringen har nemlig indstillet ham som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank (EIB), og dermed skal han begynde i sin nye stilling efter forventet godkendelse fra EIB. 

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Jeg er glad for, at regeringen har valgt at indstille mig til stillingen som vicepræsident i Den Europæiske Investeringsbank, og ser frem til de nye opgaver i en international kontekst. Jeg har haft 28 gode år i staten, heraf halvdelen som departementschef. Det har været interessant og udfordrende og altid i samarbejde med engagerede og dygtige kollegaer, som jeg har stor respekt for," siger Christian Kettel Thomsen i pressemeddelelsen. 

Statsminister Mette Frederiksen udtrykker også tilfredshed med, at valget faldt på Christian Kettel Thomsen: 

"Jeg er meget glad for, at vi fra Danmarks side kan udnævne en så kompetent vicepræsident til Den Europæiske Investeringsbank. Christian har med ro og overblik understøttet skiftende ministre. Jeg vil gerne takke Christian for den store indsats, han over årene har ydet," siger hun. 

Selvom stillingen først skal besættes 1. august 2020, er Christian Kettel Thomsens sidste arbejdsdag i Statsministeriet 10. januar. I mellemtiden vil han forberede sig på sine kommende opgaver. 

Det er ikke først gang, at den nye socialdemokratiske regering skifter ud i departementschefsposterne. Tidligere er Agnete Gersing fra Uddannelsesministeriet og Søren Hartmann Hede fra Undervisningsministeriet stoppet i deres stillinger. Inden regeringen tiltrådte 27. juni, opsagde også Martin Præstegaard sin stilling som departementschef fra Finansministeriet. 

Som Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, tidligere har nævnt i en analyse, forlød det på rygtebørsen allerede i sommer, at Kettel var på vej væk fra Statsministeriet. Analysen fra juni 2019 findes her: Her er favoritterne til de øverste topjob på Slotsholmen.

Altinget har tidligere bragt et portræt af Christian Kettel Thomsen, som kan læses her

Forrige artikel Folketingets formand indskærper praksis for samråd Folketingets formand indskærper praksis for samråd Næste artikel Statsministeren henter sin nye departementschef i Justitsministeriet Statsministeren henter sin nye departementschef i Justitsministeriet
Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

Overvismand: Ny velfærdslov bliver ingen paladsrevolution

KØF: Formanden for Det Økonomiske Råd, professor Carl-Johan Dalgaard, forventer ikke, at en kommende velfærdslov vil gøre nogen større forskel for udviklingen af de offentlige udgifter. Men detaljerne kan få konsekvenser lokalt.