Om  
Mette Bock
Kirsten Langkilde

Mette Bock udnævner ny rektor for Kunstakademiet

Professor Kirsten Langkilde er udnævnt til ny rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

Jenny Emilie Bendix Becker

Kirsten Langkilde, professor og direktør for Hochschule für Gestaltung und Kunst FHNW i Basel, bliver fra begyndelsen af 2019 ny rektor på Kunstakademiet, hvorfra hun selv er uddannet i 1986.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse. 

”Kunstakademiets Billedkunstskoler får en rektor med en markant international profil, der har et stort kendskab til billedkunstneriske uddannelser – både i Danmark og i resten af Europa. Kirsten Langkilde her en dyb indsigt i de vilkår, der er afgørende for de studerendes læring og udvikling og dermed for deres fremtidige muligheder som udøvende kunstnere,” skriver kulturminister Mette Bock (LA).

Langkilde har tidligere været professor på Universität der Künste i Berlin, 1995-2011 og vicepræsident og dekan for Fakultät Gestaltung samme sted. Hun har derudover bestridt en lang række tillidsposter i kunstfaglige netværk. ”Først og fremmest takker jeg for ansættelsesudvalgets og kulturministerens tillid. Jeg vil sætte hele min viden og erfaring ind for at styrke Kunstakademiet og den næste generation af danske kunstnere. Mine værdifulde internationale forbindelser vil blive en inspiration for dette arbejde. Jeg glæder mig til sammen med Kunstakademiets medarbejdere og Kunsthal Charlottenborg at skabe gode rammer for et åbent kunstakademi, der står i stadig dialog med professionelle kunstnere, institutioner og en interesseret offentlighed.”

Kirsten Langkilde overtager stillingen efter Sanne Kofod Olsen, der tidligere på året valgte at forlade stillingen for i stedet at blive dekan for Det Kunstneriske Fakultet ved Göteborgs Universitet.

Kirsten Langkilde tiltræder stillingen i starten af 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

Kirsten Langkilde

Professor, fhv. rektor, Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
Kgl. Danske Kunstakademi, skulptur, installation (1986)

0:000:00