Om  
Jørgen Steen Sørensen

Ombudsmanden er ny dommer i Højesteret

Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har bestået sin prøvevotering og bliver nu dommer i Højesteret med start første november.

Sofie Hvemon

Jørgen Steen Sørensen fratræder i stillingen som Folketingets Ombudsmand for i stedet af besætte stillingen som dommer i Højesteret. Det skriver Folketingets Ombudsmand i en pressemeddelelse.

54-årige Jørgen Steen Sørensen har bestået sin prøvevotering, som består i at votere i fire sager. Han er dermed erklæret egnet til stillingen som dommer i Højesteret. Under prøvevoteringen har direktør i ombudsmandsinstitutionen, Louise Vadheim Guldberg, varetaget nogle af ombudsmandens funktioner.

Siden 2012 har han bestredet stillingen som ombudsmand, og inden da har han været rigsadvokat i fire år og dermed også chef for anklagemyndigheden. Derudover har han over en lang årrække været både afdelings-og kontorchef samt fuldmægtig i Justitsministeriet.

Højesteret er landets øverste domstol. Den er en appeldomstol, der behandler domme og kendelser, som er afsagt af Landsretterne eller Sø- og Handelsretten. Derudover beskæftiger retten sig særligt med principielle spørgsmål.

Jørgen Steen Sørensen har tidligere sagt til Altinget, at han aldrig havde forestillet sig at læse jura, men det var tilfældigt, at han endte som jurist.

Ombudsmanden har til opgave at behandle klager over myndigheder indenfor den offentlige forvaltning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Steen Sørensen

Højesteretsdommer, fhv. Folketingets Ombudsmand
cand.jur. (København Uni. 1990)

0:000:00