Om  
Joy Mogensen

Kulturminister vil udvide Radio- og tv-nævnet efter hård kritik

Kulturminister Joy Mogensen foreslår nu at udvide Radio- og tv-nævnet med ét nyt medlem og stille krav om, at flere medlemmer i fremtiden skal have konkret erfaring fra mediebranchen.

Martin Mauricio

Regeringen sender nu et lovforslag i høring, som skal styrke arbejdet i det hårdt kritiserede Radio- og tv-nævn. 

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelese mandag. 

Konkret ønsker kulturminister Joy Mogensen (S) at udvide antallet af pladser i nævnet, så det fremover vil have 11 medlemmer i stedet for de nuværende ti.

Hun vil også stille et nyt krav om, at mindst tre medlemmer fremover skal have konkret erfaring fra mediebranchen. 

Med lovforslaget foreslås der en ny udpegningsprocedure for to af de tre medlemmer, hvor Danske Medier og Dansk Journalistforbund hver indstiller to kandidater til kulturministeren.

"Vi skal have et nævn, der er bedre i stand til at udføre de opgaver, som nævnet er sat i verden for at løse," udtaler Joy Mogensen og fortsætter:

"I et nævn, der arbejder med medier, bør der sidde medlemmer med konkret erfaring med, hvad det vil sige at bedrive medievirksomhed. Det er der ikke krav om i dag. Med lovforslaget styrker vi mediefagligheden i Radio- og tv-nævnet, som mange har efterspurgt især oven på forløbet med udbuddet af DAB-sendetilladelsen sidste efterår."

Radio- og tv-nævnet har siden sidste efterår fået hård kritik for sin afgørelse i udbuddet af DAB-sendetilladelsen, hvor nævnet lod Radio Loud vinde over Radio24syv. 

En afgørelse, der har affødt både samråd og voldsom kritik fra både mediebranchen og ordførere på Christiansborg.

Ændringen af Radio- og fjernsynsloven træder i kraft 1. januar 2021, oplyser kulturministeren, der forventes at udpege nye medlemmer af nævnet ved årsskiftet 2020/21.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00