Amager Fælled-aktivister besætter Miljøministeriet

I protest mod det omdiskuterede boligprojektet i hjørnet af Amager Fælled er en række aktivister i fugleudklædning rykket ind i Miljøministeriet.

Foto: Unwisemonkeys
Birk Sebastian Kotkas

Aktivister fra bevægelsen Extinction Rebellion har tirsdag lavet en aktion i Miljøministeriet for endnu en gang at vise deres utilfredshed med det omdiskuterede boligbyggeri på Amager Fælled.

Det sker efter, at politiet natten til tirsdag havde fjernet en række af aktivisterne fra byggepladsen på Amager, hvor de havde havde i otte dage havde fastlænket sig til et hegn.

Denne gang har seks af demonstranterne bogstaveligt talt bygget rede i Miljøministeriets lobby for at gøre opmærksom på de fugle, der yngler på fælleden.

"Vi sidder her, fordi det er Miljøministeriets ansvar at beskytte naturen. Vi står i en buldrende biodiversitetskrise, hvor unikke arter uddør hver eneste dag. Vi er taget her ind, som lærker, fordi det er på tide politikerne lytter til naturen," udtaler en af aktivisterne Ellen Obdrup i en pressemeddelelse.

Seks procent af fælleden
Byggeprojektet på Amager Fælled har nu i flere år vakt stor debat i København både på rådhuset og på Christiansborg.

Planen for byggeriet, der i alt ville fylde seks procent af Amager Fælleds samlede areal, var at sikre 2.500 nye boliger, som samtidig skulle medfinansiere metrobyggeriet i København. Derfor ophævede Folketinget i 2019 områdets fredningsstatus, så byggeriet kunne gå i gang.

Men selvom de nye metrolinjer, som byggeriet skulle finansiere, allerede er i drift, mener flere borgere og miljøorganisationer, at det er en fejl at bygge på det grønne areal. I februar viste en meningsmåling, som Danmarks Naturfredningsforening fik foretaget af Epinion, at 71 procent af københavnerne vil have boligbyggeriet stoppet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00