Ambassadør blandt supermagter: Friis Arne Petersen fylder 70 år

Som ambassadør i USA, Kina og Tyskland har Friis Arne Petersen været en spydspids for dansk udenrigspolitik. Altinget tegner et portræt af den forhenværende topdiplomat i anledningen af hans 70-års fødselsdag.

Fra Skagen til Beijing, Washington og Berlin. Topdiplomaten Friis Arne Petersen fylder 70 år, og Altinget tegner et portræt af hans 41 år lange karriere i udenrigstjenesten.
Fra Skagen til Beijing, Washington og Berlin. Topdiplomaten Friis Arne Petersen fylder 70 år, og Altinget tegner et portræt af hans 41 år lange karriere i udenrigstjenesten.Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix
Andreas Esbjørnsen

"Vi står ved begyndelsen af en ny slags ’kold krig’ mellem USA og Kina, der kun vil blive hårdere og koldere i de kommende årtier."

Sådan sagde Friis Arne Petersen, da Dagbladet Information interviewede ham forrige år, i forbindelse med hans afsked som Danmarks ambassadør i Berlin.

Med sin mangeårige erfaring som topdiplomat i Danmarks tjeneste er Friis Arne Petersen også den rigtig mand at spørge om verdenssituationens tilstand.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00