Ane Halsboe finder ny departementschef

NAVNE: Hanne Meldgaard er blevet valgt som ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hun kommer fra en stilling som direktør i departementets politiske afdeling.

1. januar 2020 bliver Hanne Meldgaard ny departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

"Hanne har været en del af ministeriet i mange år og kender dermed koncernen ud og ind og har stor faglig indsigt i både det uddannelses- og forskningspolitiske område," siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

Hanne Meldgaard har de seneste tre og et halvt år arbejdet som direktør for Politisk Afdeling i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Før tiden som direktør har hun været både konsulent, kontorchef og afdelingsleder i ministeriet, der dog har båret forskellige navne i løbet af årene.

Uddannelses- og Forskningsministeriets tidligere departementschef, Agnete Gersing, forlod sin stilling for at starte som kommitteret i Finansministeriet.

Personlige kompetencer
Den nye departementschef er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Hun ser frem til at starte i stillingen:

"Uddannelse og forskning er en vigtig del af løsningen på en række af de store samfundsudfordringer, vi står over for. Jeg er meget beæret over og glad for nu at skulle stå i spidsen for netop det område."

Ane Halsboe-Jørgensen roser også Hanne Meldgaard:

"Ud over sine faglige kvalifikationer har Hanne også de personlige kompetencer, der skal til som topleder. Hun har blandt andet en stærk relationel forståelse og er udstyret med kombinationen af en helt særlig ro og handlekraft."

Forrige artikel Seruminstituttets direktør sendes hjem efter mistanke om uregelmæssigheder Seruminstituttets direktør sendes hjem efter mistanke om uregelmæssigheder Næste artikel Hummelgaards departementschef bliver ny administrerende direktør i DBU Hummelgaards departementschef bliver ny administrerende direktør i DBU