Arbejdsmarkedsprofessor: Sådan undgår I videnstab

VIDENSTAB: Hvad er det særligt problematiske ved videnstab i forbindelse med en udflytning, og hvad kan man gøre for at undgå det? Det giver Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker og professor ved RUC, sit bud på her.

“Enkelt sagt så er videnstab problematisk, fordi der altid er noget tavs viden på en arbejdsplads, og den kan ikke bare overleveres til andre”, forklarer arbejdsmarkedsforsker og professor fra RUC, Bent Greve.
“Enkelt sagt så er videnstab problematisk, fordi der altid er noget tavs viden på en arbejdsplads, og den kan ikke bare overleveres til andre”, forklarer arbejdsmarkedsforsker og professor fra RUC, Bent Greve.Foto: Colourbox
Hanan Chemlali

Detaljekendskab forsvinder, indtil der bliver sat tid til at få opbygget den viden igen.

Bent Greve, Arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet
Fakta

Bent Greve er professor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet.

Hans forskningsområder er "Social- og arbejdsmarkedspolitik i Danmark og i komparativ belysning", "Velfærdsstat og velfærdssamfund" samt "Finansiering af velfærdsstater, skatte- og afgiftspolitik".

Alle arbejdspladser går løbende igennem udskiftning af personale. Det er der intet nyt i. Den viden, der går tabt, genopbygges normalt lige så stille igen gennem overlevering og oplæring.

Men det er ikke altid sådan, at den erfarne medarbejder, som enten er blevet opsagt eller selv har sagt op, er tilgængelig til oplæringen.

Det giver som regel over en periode et videnstab.

Dokumentation

VÆRKTØJSKASSEN 

I hvert nyhedsbrev udgiver Altinget: Udflytning overskuelige guideartikler om, hvordan udflytningen gribes an, uanset om man er medarbejder i en udflyttet styrelse, i en kommune med nye medarbejdere på vej, eller om man er en medarbejder, der står til enten at flytte med eller sige farvel til sit job.

Tilgå guideartiklerne her.


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00