Arbejdsmarkedsprofessor: Sådan undgår I videnstab
VIDENSTAB: Hvad er det særligt problematiske ved videnstab i forbindelse med en udflytning, og hvad kan man gøre for at undgå det? Det giver Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker og professor ved RUC, sit bud på her.

Hanan Chemlali
JournalistDetaljekendskab forsvinder, indtil der bliver sat tid til at få opbygget den viden igen.
Bent Greve, Arbejdsmarkedsforsker og professor ved Roskilde Universitet
Bent Greve er professor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet.
Hans forskningsområder er "Social- og arbejdsmarkedspolitik i Danmark og i komparativ belysning", "Velfærdsstat og velfærdssamfund" samt "Finansiering af velfærdsstater, skatte- og afgiftspolitik".
Alle arbejdspladser går løbende igennem udskiftning af personale. Det er der intet nyt i. Den viden, der går tabt, genopbygges normalt lige så stille igen gennem overlevering og oplæring.
Men det er ikke altid sådan, at den erfarne medarbejder, som enten er blevet opsagt eller selv har sagt op, er tilgængelig til oplæringen.
Det giver som regel over en periode et videnstab.
VÆRKTØJSKASSEN I hvert nyhedsbrev udgiver Altinget: Udflytning overskuelige guideartikler om, hvordan udflytningen gribes an, uanset om man er medarbejder i en udflyttet styrelse, i en kommune med nye medarbejdere på vej, eller om man er en medarbejder, der står til enten at flytte med eller sige farvel til sit job. Tilgå guideartiklerne her. |