Arbejdspres tynger ansatte i departementer

ARBEJDSMILJØ: Overarbejde, stress og dårlig balance mellem familie- og arbejdsliv præger hverdagen for mange ansatte i departementer, viser gennemgang af arbejdspladsvurderinger. Vi har fuld fokus på udfordringen, lyder det fra departementschefer.

Ansatte føler sig presset til at arbejde over og finder det svært at få en passende balance mellem familie- og privatliv, viser en gennemgang af arbejdspladsvurderinger og trivselsmålinger fra Altinget.
Ansatte føler sig presset til at arbejde over og finder det svært at få en passende balance mellem familie- og privatliv, viser en gennemgang af arbejdspladsvurderinger og trivselsmålinger fra Altinget.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Vores undersøgelser viser, at stressniveauet for djøf'erne i departementerne er stukket af fra øvrige arbejdspladser.

Edith Jakobsen
Arbejdspolitisk chef, Djøf

I den kommende tid vil vi følge op på undersøgelsen, og de enkelte enheder er p.t. i gang med at lave handlingsplaner, der fokuserer på behovet i de forskellige kontorer.

Jens Strunge Bonde
Departementschef, Undervisningsministeriet

Politiske aftaler, lovforslag og ministersvar på samråd og til pressen.

Embedsmænd i landets departementer skal løbe stærkt for at servicere deres ministre.

En gennemgang af departementernes seneste arbejdspladsvurderinger og trivselsmålinger fra Altinget viser, at overarbejde, stress og arbejdspres er en del af hverdagen for de ansatte. For mange betyder det, at de har mindre tid til familie og andre forhold i privatlivet, end de ønsker.

0:000:00