Benedikte Kiær efter ny kritik: Jeg har aldrig truet med repressalier, og det står jeg på mål for til min dødsdag

En redegørelse fra Djøf og HK genopliver beskyldninger mod Helsingør-borgmester Benedikte Kiær om at blande sig i en whistleblowers indberetning om hende selv og tilføjer nye kritikpunkter til sagen. Benedikte Kiær afviser, men erkender frustration efter at have fået sin egen retssikkerhed krænket.

Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær bliver af tre medarbejdere og deres faglige organisationer kritiseret for grænseoverskridende adfærd og for at have fremsat trusler om repressalier i forbindelse med deres arbejde med en kritiks whistleblower-indberetning.
Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær bliver af tre medarbejdere og deres faglige organisationer kritiseret for grænseoverskridende adfærd og for at have fremsat trusler om repressalier i forbindelse med deres arbejde med en kritiks whistleblower-indberetning.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En sag om en anonym indberetning til Helsingør Kommunes interne whistleblowerordning om kommunens borgmester, Benedikte Kiær, fik mandag nyt liv.

Det sker, efter at de to fagforbund Djøf og HK Kommunal med en ny redegørelse retter hård kritik af en tidligere undersøgelse af borgmesterens indblanding i forvaltningens håndtering af whistleblowersagen.

Beskyldningerne mod Benedikte Kiær i indberetningen fra den anonyme whistleblower er blevet manet til jorden af en uvildig advokatundersøgelse.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00