Bramsen indleder ekstern undersøgelse af svindel i forsvarsstyrelse

UNDERSØGELSE: Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har sat den eksterne undersøgelse af svindlen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i gang. 

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har lagt en plan for, hvordan den omfattende svindelsag i Forsvarets Ejendomsstyrelse skal undersøges.

Det skal ske med en tretrinsraket af indsatser fra uafhængige advokater og revisorer, oplyser Forsvarsministeriet.

Først og fremmest skal et hold eksterne advokater undersøge, om der kan placeres et juridisk ansvar for svindlen i både Forsvarets Ejendomsstyrelse og i Forsvarsministeriets departement. 

Dernæst skal en ekstern revisionsundersøgelse give overblik over, hvordan der føres kontrol med indkøb i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, samt komme med anbefalinger til forbedringer af kontrollen.

Endelig skal en ekstern revisor rådgive Forsvarsministeriet til, hvordan kontrollen med indkøb under hele ministeriets område kan styrkes, lyder det i pressemeddelelsen.

Den samlede plan for den eksterne undersøgelse kommer oven i de trin, som forsvarsministeren tidligere har taget for at sikre, at svindelsagen ikke gentages.

Hun har blandt andet sendt et rejsehold fra Forsvarsministeriet til Ejendomsstyrelsen, taget initiativ til en styrket whistleblowerordning og lagt op til en omorganisering af Forsvarets ledelsesstruktur. 

Forrige artikel Djøf-kommission vil have nye regler for it-udbud Djøf-kommission vil have nye regler for it-udbud Næste artikel Sådan vil regeringen undersøge konsulentforbruget i det offentlige Sådan vil regeringen undersøge konsulentforbruget i det offentlige
Coronavirus kan give styrelse et nyt slag i ansigtet

Coronavirus kan give styrelse et nyt slag i ansigtet

INTERVIEW: Alarmtilstanden i sundhedsvæsenet kan lægge fornyet pres på sagsbehandlingen i Styrelsen for Patientklager, der kæmper med genopretningsplan. Men foreløbig er der fuld damp på kedlerne fra mere end 250 hjemmeadresser, fortæller direktør Lizzi Krarup Jakobsen.