Bramsen sender detroniseret direktør til Irak og slipper for millionregning  

ANALYSE: Ved at sende Forsvarsministeriets tidligere koncernstyringsdirektør til Irak slipper forsvarsminister Trine Bramsen fra at risikere at betale ham millioner i fratrædelse.

Koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen måtte tage skraldet internt i Forsvarsministeriet, da skandalen om regnskabsrodet i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i starten af december sidste år kom til offentlighedens og forsvarsminister Trine Bramsens (S) kendskab i forbindelse med offentliggørelsen af en stærkt kritisk undersøgelse fra Rigsrevisionen suppleret af sønderlemmende kritik af styrelse og ministerie fra Statsrevisorerne.

I ministerens øjne havde Per Pugholm Olsen ikke i tilstrækkelig grad gjort sin chef, departementschef Thomas Ahrenkiel, opmærksom på alvoren i sagen, som ministeriet var i dialog med Rigsrevisionen om i mere end syv måneder, før Trine Bramsen hørte om den en sen aftentime i december – omkring 36 timer før Statsrevisorerne holdt pressemøde.

Passende stilling
Præcis hvordan Forsvarsministeriet fremover skal organiseres, er Trine Bramsen og embedsmændene stadig i gang med at kigge på. Men for nylig slog hun fast over for Altinget, at stillingen som koncernstyringsdirektør bliver nedlagt. Dermed skal Per Pugholm Olsen omplaceres til en anden ”passende stilling”, som det formuleres i funktionærloven.

Login