“Det værste, der kan ske, er, at jeg keder mig”

TOP-TALENTERNE: Ambassadør Lone Dencker Wisborg er blandt 16 udvalgte i statens uddannelse af særligt lovende ledere. Læs interview med juristen, der elsker at bryde vaner, og som til sommer skal hjem og rådgive udenrigsministeren.

Siden 2011 har Lone Dencker Wisborg været den danske ambassadør i Spanien. Til sommer skal hun hjem for både at rådgive udenrigsministeren og være en del af Udenrigsministeriets direktion.
Siden 2011 har Lone Dencker Wisborg været den danske ambassadør i Spanien. Til sommer skal hun hjem for både at rådgive udenrigsministeren og være en del af Udenrigsministeriets direktion.Foto: Udenrigsministeriet
Sine Riis Lund
Til sommer skal Lone Dencker Wisborg hjem for både at rådgive udenrigsministeren og være en del af Udenrigsministeriets direktion. På billedet ses Lone Dencker Wisborg sammen med udenrigsminister Martin Lidegaard (R). 
Til sommer skal Lone Dencker Wisborg hjem for både at rådgive udenrigsministeren og være en del af Udenrigsministeriets direktion. På billedet ses Lone Dencker Wisborg sammen med udenrigsminister Martin Lidegaard (R).  Foto: Den Danske Ambassade i Spanien
Det politiske arbejde som ambassadør består for en stor dels vedkommende af at oplyse den danske regering om de spanske myndigheders holdninger til aktuelle emner, ligesom Lone Dencker Wisborg arbejder for at fremme de danske holdninger i Spanien.
Det politiske arbejde som ambassadør består for en stor dels vedkommende af at oplyse den danske regering om de spanske myndigheders holdninger til aktuelle emner, ligesom Lone Dencker Wisborg arbejder for at fremme de danske holdninger i Spanien. Foto: Den Danske Ambassade i Spanien

Jeg kan godt lide, at tingene ikke er, som de altid har været. At TV-Avisen ikke nødvendigvis kommer klokken 21.30, og at man ikke nødvendigvis ved, at leverpostejen ligger på hylde tre nede i Netto.

Lone Dencker Wisborg
Danmarks ambassadør i Spanien og Andorra
Fakta
Blå bog: Lone Dencker Wisborg
Født 31. januar 1966, Brønderslev

Uddannelse
1991 Cand.jur., Aarhus Universitet 

Karriere
2011- Danmarks ambassadør i Spanien og Andorra, sideakkrediteret i Algeriet
2009-2011 Ambassadør, Chef for Center for Global Sikkerhed
2007-2009 Kontorchef, Sikkerhedspolitisk kontor, Udenrigsministeriet, København
2007 Tjenestefrihed (Fondschef, Bikuben-Fonden)
2004-2006 Ambassaderåd på Danmarks ambassade i Warszawa, Polen
2001-2003 Ministersekretær for udenrigsministeren
2000-2001 Fuldmægtig, Sikkerhedspolitisk kontor, Udenrigsministeriet, København
1999-2000 Tjenestefrihed (Folketingets Internationale Afdeling)
1998-1999 Fuldmægtig, Sikkerhedspolitisk kontor, Udenrigsministeriet, København
1995-1998 Ambassadesekretær på Danmarks ambassade i Tallinn, Estland
1992-1995 Fuldmægtig i Udenrigsministeriet, København.

Kilde: Udenrigsministeriets hjemmeside

Da eksamensbeviset var i hus, var det ikke en embedskarriere, som var mejslet i bevidstheden hos Lone Dencker Wisborg. Hun skulle være advokat. Men en dag hørte hun om en helt anden karrierevej. En af de piger, hun var advokatfuldmægtig sammen med, havde en kæreste, der arbejdede i Udenrigsministeriet. Kæresten var Erik Lorenzen, nuværende arktisk ambassadør.

“Jeg tror ikke, han er klar over, at han dybest set var årsagen til, at jeg valgte at søge ind i Udenrigsministeriet. Det har jeg vist aldrig fået fortalt ham. Men hans arbejde lød så vanvittigt interessant. Blandt andet det her med, at vi taler om de helt store spørgsmål som krig og fred,” siger Lone Dencker Wisborg.

Lone Dencker Wisborg bruger en del af sin arbejdstid på at fremme virksomheders investeringer og eksport. Det kan være ved receptioner i ambassadørboligen eller ved at sætte møder op med spanske myndigheder.
Lone Dencker Wisborg bruger en del af sin arbejdstid på at fremme virksomheders investeringer og eksport. Det kan være ved receptioner i ambassadørboligen eller ved at sætte møder op med spanske myndigheder. Foto: Den Danske Ambassade i Spanien

Bortset fra et par enkelte svinkeærinder kan den 49-årige jurist i dag se tilbage på mere end tyve års tjeneste i Udenrigsministeriet. Karrieren i ministeriet har bragt hende både til Estland, Polen og nu senest til Madrid som Danmarks ambassadør i Spanien og Andorra. Hun elsker forandringerne i mødet med et nyt land.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024