“Det værste, der kan ske, er, at jeg keder mig”

TOP-TALENTERNE: Ambassadør Lone Dencker Wisborg er blandt 16 udvalgte i statens uddannelse af særligt lovende ledere. Læs interview med juristen, der elsker at bryde vaner, og som til sommer skal hjem og rådgive udenrigsministeren.

Siden 2011 har Lone Dencker Wisborg været den danske ambassadør i Spanien. Til sommer skal hun hjem for både at rådgive udenrigsministeren og være en del af Udenrigsministeriets direktion.
Siden 2011 har Lone Dencker Wisborg været den danske ambassadør i Spanien. Til sommer skal hun hjem for både at rådgive udenrigsministeren og være en del af Udenrigsministeriets direktion. Foto: Udenrigsministeriet
Sine Riis Lund

Da eksamensbeviset var i hus, var det ikke en embedskarriere, som var mejslet i bevidstheden hos Lone Dencker Wisborg. Hun skulle være advokat. Men en dag hørte hun om en helt anden karrierevej. En af de piger, hun var advokatfuldmægtig sammen med, havde en kæreste, der arbejdede i Udenrigsministeriet. Kæresten var Erik Lorenzen, nuværende arktisk ambassadør.

“Jeg tror ikke, han er klar over, at han dybest set var årsagen til, at jeg valgte at søge ind i Udenrigsministeriet. Det har jeg vist aldrig fået fortalt ham. Men hans arbejde lød så vanvittigt interessant. Blandt andet det her med, at vi taler om de helt store spørgsmål som krig og fred,” siger Lone Dencker Wisborg.