DF har fem styrelser i kikkerten

ARBEJDSPLADSER: Dansk Folkeparti har konkret sat navn på fem styrelser, hvor de ser muligheder for udflytning fra København.

Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti finder det ikke i orden, at 44 procent af de statslige arbejdspladser er i hovedstadsregionen og 28 procent alene i Københavns Kommune.
Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti finder det ikke i orden, at 44 procent af de statslige arbejdspladser er i hovedstadsregionen og 28 procent alene i Københavns Kommune.Foto: Ida Skytte/Altinget.dk
Sine Riis Lund

Det er da helt klart en ulempe på den korte bane, at man kan miste noget kompetence, fordi nogen ikke vil flytte med. Men det er ikke min oplevelse, at SKAT i Ringkøbing i dag har problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, så jeg mener, det er et midlertidigt problem.

Dennis Flydtkjær
MF for Dansk Folkeparti

Flere statslige arbejdspladser uden for København. Det er blevet en af valgets hyppige paroler fra særligt den blå blok. Blandt andet fra Dansk Folkeparti, der nu konkret peger på fem styrelser, hvor de finder det relevant at undersøge, om de med fordel kan flyttes helt eller delvist til andre dele af landet.

Det drejer sig om Energistyrelsen, Naturstyrelsen, Vejdirektoratet, Fødevarestyrelsen og Kort- og Matrikelstyrelsen.

“Vi mener, at man med fordel kan overveje, om de kan ligge andre steder i landet. For eksempel Naturstyrelsen, som ligger inde midt i København, hvor der ikke er skyggen af natur,” siger Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00