Digitaliseringsstyrelsen udpeger Lars Frelles efterfølger

ANSÆTTELSE: Digitaliseringsstyrelsen har ansat Rikke Hougaard Zeberg som direktør. Siden Lars Frelle-Petersens afgang har hun været konstitueret direktør i styrelsen. 

Forhenværende vicedirektør Rikke Hougaard Zeberg kan sætte sig permanent i direktørstolen hos Digitaliseringsstyrelsen. Hun har siden juni været konstitueret direktør i styrelsen, men nu er hun formelt blevet udpeget til den forhenværende direktør Lars Frelle-Petersens arvtager.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

"Det glæder mig meget, at Rikke har sagt ja til fortsat at være en del af mit hold i Finansministeriet, nu som direktør for Digitaliseringsstyrelsen. Med sin solide erfaring og sit store kendskab til området er Rikke den helt rette til at fortsætte det vigtige arbejde med at effektivisere og digitalisere det offentlige Danmark.

Rikke overtager en sund organisation, men der er ingen tvivl om, at der også er masser af skær i farvandet og nye udfordringer, som jeg er sikker på, at Rikke er den rette til at håndtere," siger Finansministeriets departementschef, Martin Præstegaard, om ansættelsen.

"Jeg føler mig helt tryg"
46-årige Rikke Hougaard Zeberg kommer til at stå i spidsen for 240 medarbejdere, men det skræmmer ikke den nye direktør, der tidligere har været blandt andet underdirektør i DR Nyheder og kontorchef i Finansministeriet.

"Jeg har været med, næsten siden styrelsen blev skabt, og ved derfor, at jeg nu skal til at bygge videre på noget solidt og velfungerende. Der venter mange store udfordringer, men jeg kender sagerne og styrelsens mange dygtige og engagerede medarbejdere, så jeg føler mig helt tryg ved, at vi sammen kan løfte opgaven," udtaler Rikke Hougaard Zeberg. 

Lars Frelle-Petersen forlod Digitaliseringsstyrelsen i juni for at overtage jobbet som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement. Han havde på daværende tidspunkt været direktør for styrelsen siden 2012. 

Rikke Hougaard Zeberg tiltræder stillingen som direktør med det samme. Hendes stilling som vicedirektør vil blive opslået snarest.

Forrige artikel Miljøstyrelsen står over for stor million-besparelse Miljøstyrelsen står over for stor million-besparelse Næste artikel EL: Ikke jordens klogeste beslutning at udflytte Arbejdsskadestyrelsen EL: Ikke jordens klogeste beslutning at udflytte Arbejdsskadestyrelsen