Kontorchef før energitopmøde: Vi må ikke fremstå som den grønne Kloge-Åge

INTERVIEW: Et års hårdt embedsarbejde kulminerer i næste uge, når G20-kredsens energiministre er til topmøde i København. Maria Tarp, kontorchef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, kalder det den største grønne begivenhed på dansk jord siden COP15.

”Som embedsmand på det internationale grønne område er det den her type opgaver, man glæder sig mest til," siger Maria Tarp.
”Som embedsmand på det internationale grønne område er det den her type opgaver, man glæder sig mest til," siger Maria Tarp.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Anders Redder
”Kulturforståelse er enormt vigtig. Vi skal under ingen omstændigheder træde folk over tæerne, hvis vi skal nå vores mål for CEM.
”Kulturforståelse er enormt vigtig. Vi skal under ingen omstændigheder træde folk over tæerne, hvis vi skal nå vores mål for CEM." Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget

Underholdningen skal gå rent hjem, og så kan vi andre grine af Kirsten Birgit en anden gang.

Maria Tarp
International kontorchef, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

”Det er totalt micromanagement, det her. Vi har lavet en detaljeret drejebog og sørget for at skræddersy programmer til de forskellige landes delegationer, så det danske udstillingsvindue udnyttes til fulde under CEM,” fortæller Maria Tarp.

Hun er international kontorchef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, har erfaring fra Udenrigsministeriet og skal i den kommende uge stå bag Lars Christian Lilleholt (V), når ministeren byder G20-landenes energiministre velkommen til CEM-topmøde i København.

Siden maj 2017, hvor Danmark fik tildelt værtskabet under forrige topmøde i Beijing, har hun sammen med kolleger i Energistyrelsen, CEM-sekretariatet og en række ambassader været en af de topembedsmænd, som intenst har arbejdet for at stable Nordic Clean Energy Week og CEM-mødet på benene.

Dokumentation

Blå bog: Maria Tarp

39 år og kontorchef på det internationale kontor i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Erhvervserfaring
2014-16: Souschef, UM
2012-14: Politisk rådgiver, FN, New York
2009-12: 1. ambassadesekretær, FN-missionen, NYC
2008-09: Fuldmægtig, UM
2007-08: 1. ambassadesekretær, den danske ambassade i Kabul, Afghanistan
2006-07: Fuldmægtig, UM

Uddannelse
Kandidat i statskundskab, Københavns Universitet (2006), efteruddannelse fra Columbia University, New York.


0:000:00