Om  
Per Callesen

Efter 13 år: Nationalbankdirektør stopper

Per Callesen forlader sin stilling som direktør i Nationalbanken efter 13 år på posten.

Per Callesen stopper i Nationalbankens direktion senest ved udgangen af august. 
Per Callesen stopper i Nationalbankens direktion senest ved udgangen af august. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

13 år som medlem af Nationalbankens direktion har nået sin ende for Per Callesen.

Han fratræder sin position som nationalbankdirektør for at give plads til nye kræfter, skriver Nationalbanken i en pressemeddelelse.

"Det har været et stort privilegium for mig at være en del af Nationalbankens direktion og stå i spidsen for en så vigtig samfundsinstitution som Nationalbanken. Men efter 13 år på posten synes jeg, at tiden er inde til at overlade pladsen til nye kræfter," fortæller han.

Datoen for fratrædelsen er uvis på stående fod, da den først vil træde i kraft, når der er fundet et nyt medlem af direktionen. Dog sker det senest ved udgangen af august, lyder det.

Selvom Per Callesen stopper som direktør, betyder det ikke et endegyldigt farvel til Nationalbanken. Han vil fremadrettet blive en del af et projektsamarbejde mellem Nationalbanken og Københavns Universitet om makroøkonomi og økonomisk politik i historisk perspektiv. Et projektarbejde, som igangsættes fra 1. september 2024.

Per Callesen har siddet i direktørstolen siden februar 2011 og kom i sin tid til banken fra en stilling som eksekutivdirektør i Den Internationale Valutafond, IMF.

Inden da har han haft en længere karriere i Finansministeriet som blandt andet afdelingschef for makropolitik samt EU-forhold og internationale forhold.

Processen med at finde en ny nationalbankdirektør er igangsat.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Callesen

Afgående nationalbankdirektør, medlem af Det Systemiske Risikoråd og formand for Betalingsrådet
cand.polit. (Københavns Uni. 1984)

0:000:00