Efter halvt år hos Løhde: Lars Frelle forlader Finansministeriet

NAVNE: Lars Frelle-Petersen skal være ny digital direktør i DI. Efter et halvt år forlader han jobbet som afdelingschef under Sophie Løhde (V). Det sker samtidig med, at endnu en afdelingschef forlader Finansministeriet.

Tirsdag blev der sat navn på DI’s nye digitale direktør.

Og det var en af branchens helt tunge drenge, der kom op af hatten.

Ny direktør i DI Digital bliver således Lars Frelle-Petersen.

Nyt drømmejob
Tidligere direktør i Digitaliseringsstyrelsen. En mand, der jævnligt roses for at have været med til at sætte digitalisering på den hjemlige dagsorden. Og som for blot et halvt år siden forlod direktørposten i Digitaliseringsstyrelsen for at blive afdelingschef i Finansministeriet.

Men nu lokkede DI altså med et tilbud, som ifølge den nyslåede direktør var for godt til at sige nej til.

“Jeg har beskæftiget mig med digitaliseringsdagsordenen hele mit arbejdsliv og glæder mig over at blive sat i spidsen for området i Danmarks ubetinget største erhvervsorganisation. For mig er det et drømmejob og en enestående mulighed for at gøre danske virksomheder til frontløbere på denne dagsorden. Det glæder jeg mig til at bidrage til,” siger Lars Frelle-Petersen i en pressemeddelelse.

Fik halvt år hos Løhde
Da Lars Frelle-Petersen i juni 2017 skiftede fra Digitaliseringsstyrelsen til Finansministeriet var det for at komme endnu længere ind i det digitale maskinrum. Helt konkret skulle han administrere innovationsminister Sophie Løhdes (V) arbejde med at varetage en digital reformation af den offentlige sektor.

Da Altinget spurgte ind til baggrunden for sommerens jobskifte, lød svaret.

“Det er fantastisk, at vi nu har fået en minister for den offentlige sektor. Det har jeg drømt om i mange år. Og da der blev en plads ledig til at hjælpe Sophie Løhde med den ambitiøse reform for modernisering af den offentlige sektor, som vi står over for, så jeg det som en oplagt chance for at blive del af projektet,” sagde han.

Det har ikke været muligt at få Lars Frelle-Petersen til at forholde sig til det seneste jobskifte, som altså sker kun et halvt år efter, at han tiltrådte sin nuværende stilling.

Glæde hos DI
Hos DI glæder adm. direktør Karsten Dybvad sig over ansættelsen.

“Dansk Industri har de seneste år arbejdet målrettet for at sætte digitalisering på dagsordenen – både hos virksomheder, politikere og i resten af samfundet. Lars Frelle-Petersen er en af de mest kompetente og erfarne ledere i Danmark inden for digitaliseringsområdet, så han er den helt rigtige at sætte i spidsen for det arbejde i DI,” siger han i en pressemeddelelse.

DI har samtidig oprettet en ny digitaliseringspolitisk enhed, som skal varetage DI’s tværgående indsats på området og udvikle virksomhedsrettede initiativer på tværs af alle brancher. Det arbejde får Lars Frelle-Petersen ansvaret for som ny digital direktør. Det betyder, at han også indtræder i direktionen.

Stoleleg
Jobbet som digital direktør i DI blev ledigt, da Adam Lebech i oktober skiftede til stillingen som vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen. Her skulle han overtage fra Rikke Hougaard Zeberg, der efter Lars Frelle-Petersens skifte til Finansministeriet blev forfremmet fra vicedirektør til direktør.

Nyheden om Lars Frelle-Petersens jobskifte meldes ud samtidig med, at endnu en afdelingschef forlader sit job i Finansministeriet. Stig Henneberg, der blandt andet sidder med ansvaret for Finansloven, skifter for at blive partner i konsulentfirmaet Struensee.

Forrige artikel Kristian Jensens finanslovchef stopper Kristian Jensens finanslovchef stopper Næste artikel Ingen OK uden lærerne: Bondo håber på hvid røg i denne uge Ingen OK uden lærerne: Bondo håber på hvid røg i denne uge