Ekspert i offentlig digitalisering: Ny teknologi er afgørende for tilliden til demokratiet

INTERVIEW: Verdens offentlige sektorer skal være med på den nyeste teknologi for ikke at fremmedgøre deres borgere. Det er budskabet fra lederen af IBM’s Global Government-afdeling, Julia Glidden.

Fremtidens offentlige sektor skal være tilgængelig ved blot at tale med sin virtuelle assistent, forudser Julia Glidden fra IBM.
Fremtidens offentlige sektor skal være tilgængelig ved blot at tale med sin virtuelle assistent, forudser Julia Glidden fra IBM.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

Vores muligheder for at forbedre almindelige menneskers liv er på en skala, hvor kun vores opfindsomhed sætter grænser. 

Julia Glidden
General Manager, Global Government Industry, IBM

Når Julia Glidden taler om digitalisering og ny teknologi, er det med ord som empati, glæde og kærlighed til sine nærmeste.

For Glidden, der er leder af IBM’s Global Government Industry-afdeling, er det ikke de enkelte teknologier, der er i fokus, men hvordan man gør menneskers liv bedre.

”Jeg tænker ikke på blockchain eller cloud. Jeg tænker på, hvordan de teknologier kan bruges til at skabe innovation i det offentlige. For mig er teknikaliteterne i et enkelt produkt ikke vigtigt – det handler om, hvordan vi kan bruge alle vores produkter til at sørge for, at digital disruption er sikker, så borgerne stoler på det,” siger hun.

0:000:00