Embedsværket arbejder videre i kulissen for den fungerende regering: “Det er en svær balance”

Lige nu udarbejder en række embedskontorer notater til regeringsforhandlingerne, hvilket giver Socialdemokratiet en fordel. Men det giver god mening, så længe grænsen mellem drift og politik respekteres, siger eksperter. Opdateret

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har en fordel ved at kunne trække på embedsværket under regeringsforhandlingerne, men det er svært at se, hvordan det skulle være anderledes, vurderer flere eksperter.
Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har en fordel ved at kunne trække på embedsværket under regeringsforhandlingerne, men det er svært at se, hvordan det skulle være anderledes, vurderer flere eksperter.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis LundVu Nguyen

Selv om Danmark har et forretningsministerium, så producerer flere embedskontorer stadig en lind strøm af notater til regeringsforhandlingerne, hvor fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) sidder for bordenden som kongelig undersøger.

Embedsværket yder “efter fast praksis” faglig bistand til forhandlingslederen i forbindelse med regeringsforhandlingerne, oplyser Statsministeriet.

Bistanden består eksempelvis i at tilvejebringe diverse faktuelle oplysninger, analyser og baggrundspapirer, men også til at udarbejde et eventuelt regeringsgrundlag.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00