EU vinker farvel til dansk topembedsmand

AFGANG: 1. maj går endnu en dansk topembedsmand i EU-systemet på pension. Jens Nymand Christensen advarer om, at der snart ikke er flere danskere tilbage.

Når Jens Nymand Christensen går på pension 1. maj, er der hverken danske generaldirektører eller vicegeneraldirektører tilbage i EU-Kommissionen.
Når Jens Nymand Christensen går på pension 1. maj, er der hverken danske generaldirektører eller vicegeneraldirektører tilbage i EU-Kommissionen.Foto: Europa-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: 1. maj vinker vicegeneraldirektør for kultur og uddannelsesområdet Jens Nymand Christensen farvel til EU-Kommissionen efter 38 års tjeneste. Det efterlader Kommissionens organigram blottet for danske navne i toppen af de mere end 30 generaldirektorater, der er EU-systemets svar på danske ministerier.

Men det er ikke mangel på danskere i toppen af systemet, der bekymrer Jens Nymand Christensen. Han peger på, at der lige er blevet udpeget en dansker til EU-Kommissionens hjertekammer, generalsekretariatet, hvor danske Pia Ahrenkilde Hansen i februar blev gjort til vicegeneralsekretær.

Til gengæld kommer der i hans optik fortvivlende lidt nyt dansk blod til EU-organisationen, hvis 33.000 ansatte fungerer som rygraden i det europæiske samarbejde.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00