Eva Kjer har valgt særlig rådgiver

NYT JOB: Fiskeri- og ligestillingsminister og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen (V) har fundet sin særlige rådgiver. En gammel kending.

Morten Flindt vender tilbage som særlig rådgiver for Eva Kjer Hansen. 
Morten Flindt vender tilbage som særlig rådgiver for Eva Kjer Hansen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Ministeren for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), ansætter Morten Flindt som sin særlige rådgiver.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Morten Flindt er et gammelt bekendtskab for ministeren. Han var hendes særlige rådgiver, da hun sad som miljø- og fødevareminister i 2015-16, og han har været hendes politiske konsulent i Venstre.

Nu skal han hjælpe Eva Kjer Hansen på blandt andet fiskeriområdet, som har været præget af flere alvorlige sager om såkaldte kvotekonger.

"Jeg glæder mig til at tage fat på arbejdet med fiskeriområdet og bevare den politiske stabilitet, der er skabt på området. Samtidig er er det også afgørende, at vi fokuserer på udviklingen af erhvervet, både i forhold til eksport, vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Det er særligt vigtigt i lyset af Brexit," siger Morten Flindt i en pressemeddelelse.

Ligestilling er en af de vigtigste kamppladser
Han nævner også Eva Kjers andet ministerområde, ligestillingen.

"Jeg glæder mig også meget til at arbejde med ligestillingsområdet, der i mine øjne er en af de vigtigste værdipolitiske kamppladser. Noget af det første, vi kommer til at tage fat på, er udfordringen med manglende ligestilling i parallelsamfundene og lige muligheder for LGBTI-personer," siger den nye rådgiver.   

Eva Kjer Hansen udtrykker i pressemeddelelsen også stor glæde over at få sin gamle sparringspartner med sig til sit nye ministerium. Hun lægger især vægt på hans erfaring og politiske indsigt.  

Morten Flindt tiltræder stillingen 15. maj 2018 efter en periode på barsel. Han har været chefkonsulent i TDC Group, har en baggrund i public affairs og har blandt andet været ansat i British American Tobacco Denmark. 

Han er uddannet cand.mag. i historie og retorik fra Københavns Universitet og desuden premierløjtnant.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Flindt

Fhv. særlig rådgiver for minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen (V) Fhv. chefkonsulent, TDC Group
cand.mag. i historie og retorik (Københavns Uni. 2010)

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024