Finansministeriet har fundet afløser for Lars Frelle

NAVNE: Sophie Løhde (V) har fundet sin nye afdelingschef for offentlig innovation i Børne- og Socialministeriet. En stilling, som Lars Frelle-Petersen forlod efter kun et halvt år i jobbet.

Han trådte sine første embedssko i Finansministeriet som fuldmægtig i årene 2005 til 2008.

Nu vender Henrik Lund tilbage til den røde bygning som afdelingschef for offentlig innovation, skriver han på LinkedIn.

”Det er en stor og spændende opgave, som jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på. Så selv om det er vemodigt at forlade socialområdet og alle mine gode kollegaer og samarbejdsparter, så glæder jeg mig rigtig meget til at tage fat på de nye udfordringer."

De sidste ti år har Henrik Lund været i Socialministeriet i forskellige stillinger, senest som afdelingschef i det nuværende Børne- og Socialministeriet.

En stilling, som han skiftede til i 2016 efter at have været vicedirektør i Socialstyrelsen i halvandet år. Altinget lavede dengang et interview med Henrik Lund om baggrunden for at vende tilbage til departementsverdenen.

“Det politiske begyndte så småt at trække i mig igen. I bund og grund synes jeg nok, at det rigtig, rigtig sjove er at finde ud af, hvordan man kan omsætte politiske ønsker til noget, som gør en forskel ude i virkeligheden,” sagde Henrik Lund dengang om skiftet.

Det får Henrik Lund i den grad mulighed for nu med sin stilling helt tæt på innovationsminister Sophie Løhde (V), hvor han skal hjælpe ministeren med at gennemføre den ambitiøse sammenhængsreform og en digital reformation af den offentlige sektor.

Han overtager stillingen fra Lars Frelle-Petersen, der efter kun et halvt år forlod jobbet til fordel for en stilling som ny digital direktør i DI.

Henrik Lund tiltræder stillingen 19. februar.

Læs også: Efter halvt år hos Løhde: Lars Frelle forlader Finansministeriet

,

Forrige artikel OK18 går i forlænget spilletid: Helt enige om at være vildt uenige OK18 går i forlænget spilletid: Helt enige om at være vildt uenige Næste artikel Dagens overblik: Flertal i Folketinget varsler mere udflytning, og aktindsigt afslører minister i misinformation Dagens overblik: Flertal i Folketinget varsler mere udflytning, og aktindsigt afslører minister i misinformation