Folketinget får ny vicedirektør

NAVNE: Advokatsamfundets generalsekretær, Torben Jensen, er udnævnt som ny vicedirektør og folketingssekretær i Folketinget, hvor han blandt andet skal betjene Folketingets Præsidium.

Torben Jensen har arbejdserfaring både fra Justitsministeriet og advokatverdenen.
Torben Jensen har arbejdserfaring både fra Justitsministeriet og advokatverdenen.Foto: Advokatsamfundet
Sine Riis Lund

Folketinget henter en leder ind med bred faglig ballast som ny vicedirektør og folketingssekretær.

Folketingets Udvalg for Forretningsordenen har på et møde onsdag godkendt ansættelsen af 49-årige Torben Jensen, der siden 2010 har været generalsekretær i Advokatsamfundet, der repræsenterer godt 6.500 danske advokater.

Men Torben Jensen har også erfaring både fra centraladministrationen og advokatbranchen.

Torben Jensen var i 15 år ansat i Justitsministeriet, heraf syv år som kontorchef, og han har i tre år virket som forsvarsadvokat i advokatfirmaet Nyborg & Rørdam.

”Gennem det meste af min erhvervskarriere har jeg haft tætte samarbejdsrelationer med Folketinget. Relationerne har givet mig stor respekt for Folketinget som demokratisk institution, og jeg har ofte tænkt på Folketinget som en attraktiv arbejdsplads, så jeg glæder mig meget til mit nye job,” siger Torben Jensen i en pressemeddelelse.

Tæt samspil med Præsidium
I sin stilling vil Torben Jensen få det samlede ansvar for Folketingssekretariatet, der består af fem organisatoriske enheder med næsten 160 medarbejdere. Det drejer sig om enhederne Lovsekretariatet, Udvalgssekretariatet, Det Internationale Sekretariat, Biblioteket og Folketingstidende. 

Som folketingssekretær bliver en af de mest centrale opgaver at forberede og forelægge sager for Folketingets formand, Præsidium og Udvalget for Forretningsordenen og efterfølgende omsætte de politiske beslutninger til handling.

Dermed får Torben Jensen et tæt samspil med Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, der ser frem til samarbejdet.

"Torben Jensens faglige og ledelsesmæssige kompetencer er helt i top. Han er driftssikker, har overblik og er en god og vellidt leder. Det er ikke mindst de ledelsesmæssige kompetencer, som har været udslagsgivende i valget af den nye vicedirektør," skriver hun i et svar til Altinget.

Tør tage kampen op
Pia Kjærsgaard fremhæver, at hun som formand netop har brug for en folketingssekretær med alsidige kompetencer.

"Som formand har jeg brug for en kyndig jurist, der kan forberede og forelægge sager for Præsidiet, Udvalget for Forretningsordenen og sikre en korrekt gennemførelse af forhandlinger i salen, udvalg og samråd. Fra Justitsministeriet har han de klassiske embedsmandsdyder, men han er ikke bange for at tage en konflikt, hvis det er nødvendigt," skriver hun.

Torben Jensen vil også indgå som medlem af direktionen i Folketingets Administration sammen med direktør Carsten U. Larsen og vicedirektør Anne Mette Falbe-Hansen.

Ansættelsen sker, efter den hidtidige folketingssekretær, Claus Dethlefsen, har ønsket at gå på pension med udgangen af december måned efter mere end 40 års ansættelse i Folketinget. Claus Dethlefsen har bestredet posten som folketingssekretær siden 2001 og posten som vicedirektør siden 2009.

Torben Jensen tiltræder sin stilling hurtigst muligt.

Dokumentation

Folketingets Administration

  • Den primære opgave for de cirka 425 medarbejdere i Folketingets Administration er at skabe rammerne for, at folketingsmedlemmerne kan koncentrere sig om deres politiske arbejde i Folketingssalen og i udvalgene.
  • Folketingets direktør leder administrationen, mens Folketingets formand er den øverste chef for Folketingets Administration.
  • Folketingets Administration består af 15 forskellige enheder med hver deres funktion og arbejdsområde. Enhederne er organiseret under direktionen, der består af Folketingets direktør og to vicedirektører.

Kilde: Folketingets hjemmeside www.ft.dk 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Jensen

Forbrugerombudsmand, fhv. vicedirektør og folketingssekretær, Folketinget
cand.jur. (Københavns Uni. 1995)

Pia Kjærsgaard

MF (DF), fhv. formand for Folketinget, fhv. partiformand, DF
kontor (Købmandsskolen København, 1965)

0:000:00