Forsker advarer mod massive besparelser i bureaukrati: "Der mangler nuancer"

Som alle andre regeringer i nyere tid vil den nuværende regering også nedsætte mængden af regler i den offentlige sektor. En forsker i afbureaukratisering fortæller dog, at det er en svær øvelse i praksis. Og der mangler nuancer i politikernes syn på bureaukrati, mener hun.

Mindre bureaukrati i den offentlige sektor - herunder ældreområdet - var et af regeringens hovedbudskaber i fremlæggelsen af udspillet "Danmark kan mere 3".
Mindre bureaukrati i den offentlige sektor - herunder ældreområdet - var et af regeringens hovedbudskaber i fremlæggelsen af udspillet "Danmark kan mere 3".Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Afbureaukratisering har været en målsætning for samtlige regeringer siden Poul Schlüter (K), men det har vist sig at være svært at gennemføre i praksis.

Nu har den socialdemokratiske regering i slutningen af sin regeringsperiode fremlagt sine bud på, hvordan den offentlige sektor kan afbureaukratiseres.

Buddene er en del af udspillet "Danmark kan mere 3" og omfatter blandt andet en frisættelse af kommunerne på et velfærdsområde, et regelstop i staten og en omstrukturering af 2,5 milliarder kroner, der skal gå fra bureaukrati til velfærd.

0:000:00