Forsvarschef Bjørn Bisserup stopper

AFGANG: Bjørn Bisserup stopper som forsvarschef, da han har valgt at gå på pension.

Efter en livslang karriere i Forsvaret går forsvarschef Bjørn Bisserup nu på pension.

Det oplyser forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

60-årige Bisserup blev forsvarschef i 2017 efter næsten fire årtier i Forsvaret, men 30. november forlader han stillingen til fordel for pensionisttilværelsen. I forbindelse med pensionen, fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S), at Bisserup har ydet en stor indsats gennem en meget lang karriere i Forsvaret.

"Med sikker hånd har Bjørn som forsvarschef styret Forsvaret gennem implementering af forlig og budgetanalyser. Samtidig med at Forsvaret har løst opgaver i verdens brændpunkter og herhjemme," udtaler hun i pressemeddelelsen. 

Skandaler i forsvaret
I 2019 blev han i forlængelse af en sag om svindel i Forsvarets Ejendomsstyrelse udnævnt til fungerende chef for Forsvarets Ejendomsstyrelse.

Bjørn Bisserup har også været indblandet i en sag om nepotisme i Forsvaret. I forbindelse med den sag undersøgte Kammeradvokaten påstande om, at Bjørn Bisserup skulle have påvirket sin søns optagelse på Hærens Officersskole i 2010. Kammeradvokaten vurderede dog, at Bjørn Bisserup ikke var inhabil i sagen, men kritiserede, at han ikke orienterede sin chef om sønnens optagelse.

Bjørn Bisserup har været i Forsvaret, siden han var 16 år, og han har i de seneste 12 år bestridt topstillinger i Forsvaret.

Forrige artikel Opsamling på temadebat: Hvad skal vi med nærhedsreformen? Opsamling på temadebat: Hvad skal vi med nærhedsreformen? Næste artikel Heunicke får ny pressechef Heunicke får ny pressechef