Frank Aaen får prestigefyldt post

UDNÆVNT: Frank Aaen (EL) bliver Enhedslistens første statsrevisor. Han lover 'magtpartierne' kamp til stregen.

Partierne udpeger i disse dage statsrevisorer.

I går valgte Venstre Britt Bager (V) som sin repræsentant, og i dag har Enhedslisten så valgt tidligere folketingsmedlem Frank Aaen til at holde øje et vågent øje med, hvordan statens penge forvaltes. 

Det skriver Enhedslisten i en pressemeddelelse.

Frank Aaen er kendt som en skarp kritiker af det delvise Dong-salg og ser frem til lignende kampe med sine nye kollegaer.

"Jeg har bemærket, at de siddende magtpartier i det eksisterende kollegium af statsrevisorer har strammet reglerne for, om en statsrevisor kan kræve en undersøgelse sat i gang," siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Flertallet tror åbenbart, at de på den måde kan forhindre undersøgelser som den undersøgelse af Dong, der blev sat i gang af én revisor. Men flertallet er håbløst naive, hvis de tror, at en administrativ stramning kan forhindre, at relevante undersøgelser sættes i gang."

Lidt til historiebøgerne
Med udnævnelsen af Frank Aaen bliver der tilføjet et lille kapitel i Enhedslistens 26-årige historie, da det er første gang, det rød-grønne oppositionsparti udpeger en statsrevisor.

De seks statsrevisorpladser bliver fordelt til partierne efter deres størrelse ved seneste folketingsvalg. Et valg, hvor Enhedslisten som bekendt høstede sit hidtil højeste antal mandater og blev Folketingets fjerdestørste parti.

Frank Aaen tiltræder sin nye post til oktober, hvor alle seks statsrevisorpladser skal besættes. Han bliver dermed en del af den uafhængige institution under Folketinget, der har til formål at overvåge, at statens penge forvaltes, som Folketinget har besluttet det. 

En statsrevisor bliver valgt for en fireårig periode.

 

Forrige artikel Danmark på Vippen vil gøre op med Danmark på Vippen vil gøre op med "københavnermyten" Næste artikel Kristian Jensen: God ide med flerårige økonomiaftaler Kristian Jensen: God ide med flerårige økonomiaftaler
Finansministeriet finder ny pressechef

Finansministeriet finder ny pressechef

NAVNE: Søren Langelund er ny presse- og kommunikationschef i Finansministeriet. Han overtager posten fra Sigga Nolsøe, der sagde op med ordene: "Det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel socialdemokrat".