Grafik: Sådan var embedsmændene placeret i hierarkiet under Inger Støjberg

En række tidligere og nuværende embedsfolk skal nu afhøres i rigsretssagen mod Inger Støjberg. Hvis du har svært ved at finde rundt i, hvad forskellen er på en departementschef og en afdelingschef, og hvor en kontorchef er i hierarkiet, kan du få overblikket over nøglepersonernes placering i grafikkerne her.

Daværende minister Inger Støjberg og hendes særlige rådgiver Mark Thorsen foran ministeriet. Ud over de to er departementschefen, afdelingschefer, kontorchefer og styrelsesdirektøren blandt vidnerne i Rigsretssagen. (Arkivfoto)
Daværende minister Inger Støjberg og hendes særlige rådgiver Mark Thorsen foran ministeriet. Ud over de to er departementschefen, afdelingschefer, kontorchefer og styrelsesdirektøren blandt vidnerne i Rigsretssagen. (Arkivfoto)Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mads Mose Vikkelsø

Sagen om, hvordan det gik til, at myndighederne gik i gang med at adskille par i det danske asylsystem på ulovlig vis, og om daværende minister Inger Støjberg kan straffes for det, kan ses og fortælles fra mange synspunkter.

Det vil den også blive dette efterår, hvor Støjberg selv og en række af de involverede embedsfolk forklarer sig i Rigsretten.

Få overblik over nøglepersonernes placering i det ministerielle hierarki på tidspunktet omkring udsendelsen af den pressemeddelelse, der satte det hele i gang, herunder.

Den første grafik viser nøglepersoner i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement, altså daværende minister Inger Støjbergs eget, nærmeste embedsværk, der fungerer som ministerens sekretariat og primært står for politisk rådgivning og udvikling af politik.

Den anden grafik viser Udlændingestyrelsen, som også hørte under Inger Støjberg. En styrelse hører under et ministerium og står primært for drift, implementering og administration af ministerens politik. Der skal være såkaldt armslængde mellem ministeren og en styrelse.

Hvis du vil læse mere om nøglepersonernes rolle og udlægning af sagen, finder du dem her:

Nu afhøres embedsmændene i rigsretssagen: Mød hovedpersonerne her

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lykke Sørensen

Politidirektør, Rigspolitiet, fhv. fungerende direktør, Kriminalforsorgen
cand. jur. fra Københavns Universitet i 1993

Uffe Toudal Pedersen

Fhv. departementschef for Udlændinge- og Integrationsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981)

Henrik Grunnet

Advokat hos Civitas Advokater, fhv. direktør, Udlændingestyrelsen (2006-16)
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00