Guide: Sådan indsluser du nye medarbejdere

INDSLUSNING: Med udflytning af arbejdspladser følger ansættelse af nye medarbejdere. Men hvordan tager man bedst imod de nye ansigter? Det giver professor Henrik Holt Larsen nogle bud på.

"Man skal som leder huske, at det kan føles som et bombardement af informationer og følelser at starte nyt job," fortæller Henrik Holt Larsen.
"Man skal som leder huske, at det kan føles som et bombardement af informationer og følelser at starte nyt job," fortæller Henrik Holt Larsen. Foto: colourbox
Katja Beaula

Stillingsopslag, ansættelsessamtaler, kontraktunderskrivelser og velkomst-e-mails.

Det bliver med al sandsynlighed virkeligheden for mange udflytningsramte arbejdspladser. Flere af dem står nemlig over for en stor ansættelsesrunde af nye medarbejdere.

Men med nye medarbejdere følger også en indslusningsfase – og den kan være hård.

Professor emeritus i Human Resource Management Henrik Holt Larsen giver her sine anbefalinger til, hvordan man håndterer processen.

Henrik Holt Larsen fremhæver blandt andet, at man skal huske, at nye medarbejdere er i en sårbar situation.

“Ofte oplever nye medarbejdere at føle sig dumme, fordi de af gode grunde ikke “ved noget endnu”. Samtidig vil de gerne gøre et godt indtryk. Man skal som leder huske, at det kan føles som et bombardement af informationer og følelser at starte på et nyt job,” indleder han.

Tal fra Moderniseringsstyrelsen viser, at der var en markant stigning i personaleomsætningen i de styrelser, som blev udflyttet ved Bedre Balance I. Tallene stammer fra en aktindsigt, som DR Nyheder fik i december 2017.

Begrebet personaleomsætning dækker over, hvor stor udskiftningen af medarbejdere er i en virksomhed, og netop den store udskiftning af ansatte gør det vigtigt at have en god proces med ansættelse og indslusning.

1. Vær klar inden ansættelsen
Det er vigtigt, at man allerede inden ansættelsen giver medarbejderen den bedst mulige introduktion. Det gælder for eksempel adgang til intranettet, infomateriale, deltagelse i møder, der giver indblik i den nye arbejdssituation, forklarer Henrik Holt Larsen.