Hærchef sigtet for tjenestemisbrug

SIGTET: Auditørkorpset rejser sigtelse mod hærchef Hans-Christian Mathiesen for tjenestemisbrug og grov pligtforsømmelse. Sagen handler blandt andet om forfremmelsen af en kæreste. 

Hans-Christian Mathiesen, chef for Hæren og generalmajor, er blevet sigtet i en sag om tjenestemisbrug og grov pligtforsømmelse.

Det oplyser Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse. Sagen kom til offentlighedens kendskab, efter at netmediet olfi.dk lavede en række afsløringer i oktober sidste år.  

Sagen handler om nepotisme, idet Hans-Christian Mathiesen forfremmede sin daværende kæreste, nu kone. Han beskyldes også for at have fjernet et krav om erfaring i internationale missioner på en lederuddannelse, så konen kunne komme ind.

Afløseren på plads
Hærchefen er allerede fritaget for tjeneste, og Auditørkorpset oplyser, at efterforskningen vil stå på i en længere periode. Hærchefens afløser bliver generalmajor Kenneth Pedersen, der indtræder som midlertidig chef for hærkommandoen.

"Vi står over for en række vigtige beslutninger i forhold til implementeringen af forsvarsforliget og den videre udvikling af Hæren. Det kræver et stort ledelsesmæssigt fokus," siger han og fortsætter:

"På baggrund af udmeldingen om, at sagen kan trække ud, har jeg besluttet at indsætte generalmajor Kenneth Pedersen som chef for Hærkommandoen indtil videre," siger forsvarschef Bjørn Bisserup.

Sigtelsen er rejst på baggrund af straffelovens paragraf 155 om tjenestemisbrug og paragraf 27 i den militære straffelov om grov pligtforsømmelse.

Forrige artikel Anders Samuelsen får næse for sag om fortrolige oplysninger Anders Samuelsen får næse for sag om fortrolige oplysninger Næste artikel Advokatsamfundet finder ny generalsekretær i Erhvervsministeriet Advokatsamfundet finder ny generalsekretær i Erhvervsministeriet