Hummelgaard: Det er vigtigt, at befolkningen kan have tillid til den måde arbejdet sker på i centraladministrationen

Regeringen har fokus på at højne kvaliteten i lovgivningsarbejdet og skabe tillid til arbejdet i centraladministrationen, lød det fra justitsminister Peter Hummelgaard (S) under en høring om tillid til folkestyret, hvor han også erklærede sig tilhænger af et forslag om delte indstillinger fra ressortministerier til de koordinerende udvalg. 

Justitsminister Peter Hummelgaard fortalte under en høring, hvad regeringen vil gøre for at sikre bedre kvalitet i lovgivningsarbejdet. Her lovede han også, at regeringen vil forsøge at sikre de administrative besparelser i centraladministrationen med "prioriterede beslutninger" frem for "en blind grønthøster".
Justitsminister Peter Hummelgaard fortalte under en høring, hvad regeringen vil gøre for at sikre bedre kvalitet i lovgivningsarbejdet. Her lovede han også, at regeringen vil forsøge at sikre de administrative besparelser i centraladministrationen med "prioriterede beslutninger" frem for "en blind grønthøster".Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regeringen er i fuld gang med sin ambition om at skabe mindre forhastet lovgivning.

Med budskaber som dette gik justitsminister Peter Hummelgaard (S) ind i debatten om tempoet i dansk politik ved en høring i sidste uge om tilliden til det danske folkestyre arrangeret af Radikale og Djøf.

Han fortalte, at regeringen for eksempel lægger stor vægt på at tilrettelægge lovprogrammet på en måde, så Folketinget kan planlægge deres lovgivningsarbejde på en hensigtmæssig måde.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00