Hvor mange kommitterede er der, hvor er de ansat, og hvad laver de? Få svarene her

Slotsholmen har 15 kommitterede ansat fordelt på ti ministerier til en samlet løn på knap 17 millioner kroner, viser rundspørge fra Altinget.

Morten Bæk, Nina Holst-Christensen og Hans Andersen er tre kommitterede, der viser spændvidden i stillingsbetegnelsen, og hvad den bruges til. De er i henholdsvis Finansministeriet, Justitsministeriet og Forsvarsministeriet. 
Morten Bæk, Nina Holst-Christensen og Hans Andersen er tre kommitterede, der viser spændvidden i stillingsbetegnelsen, og hvad den bruges til. De er i henholdsvis Finansministeriet, Justitsministeriet og Forsvarsministeriet. Foto: Claus Beck/Ritzau Scanpix / Emil Helms/Ritzau Scanpix / Venstre
Sine Riis Lund

Det skaber ofte debat og en vis sum forargelse, når tidligere topembedsmænd efter omstridte sager i pressen forlader deres stillinger og i stedet får en post som kommitteret.

Som da Morten Bæk blev kommitteret i Finansministeriet efter at have fratrådt sin stilling som departementschef i Forsvarsministeriet i løbet af den såkaldte våbensag.

Eller da Jette Petersen efter krads kritik af forvaltningen af EU-støtte til landmænd gik af som direktør for Landbrugsstyrelsen og fik en stilling som kommitteret i Fødevarestyrelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024