Jesper Olsen: Den nye økonomiaftale fjerner fokus fra domstolenes manglende uafhængighed

Den nye økonomiaftale om Danmarks Domstole omtales i rosende vendinger, men den flytter reelt fokus væk fra problematikken om domstolenes manglende uafhængighed, skriver Jesper Olsen.

Politikerne ser Danmarks Domstole som en statslig styrelse og ikke som det, de er: den tredje og uafhængige statsmagt, skriver Jesper Olsen.
Politikerne ser Danmarks Domstole som en statslig styrelse og ikke som det, de er: den tredje og uafhængige statsmagt, skriver Jesper Olsen.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Jesper Olsen

Et hurtigt kig på pressens dækning af økonomiaftalen om Danmarks Domstole giver indtryk af en god aftale. Alle partier står bag. Flere penge målrettet nedbringelse af de helt uacceptable ventetider. Men er aftalen nu også så god, som omtalen kunne give indtryk af?

På Domstolsstyrelsens hjemmeside kaldes aftalen 'ambitiøs' og der udtrykkes glæde over, at politikerne anerkender domstolenes udfordringer. Men når man behandler nogen som en styrelse, så kommunikerer de som en styrelse. Og det er hele problemet.

Politikerne ser Danmarks Domstole som en statslig styrelse og ikke som det, de er: den tredje og uafhængige statsmagt.

0:000:00