Jørgen Grønnegård skal lede arbejdet med at granske corona-nedlukningen

UNDERSØGELSE: Nu igangsættes udredningen af den politiske håndtering af covid-19-pandemiens indtog i Danmark. Den uvildige ekspertgruppe skal ledes af Jørgen Grønnegård Christensen.

En uvildig ekspertgruppe ledet af professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen skal sætte den politiske håndtering af covid-19 under lup.

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Jørgen Grønnegård Christensen skal sammensætte et hold på fem eksperter, der skal undersøge sundhedsvæsenets beredskab samt de beslutninger, der førte til nedlukningen af Danmark.

Det er perioden fra januar 2020, hvor coronavirus begyndte at sprede sig uden for Kina, til maj 2020, hvor genåbningen begyndte, der skal undersøges nærmere.

Karsten Lauritzen i spidsen for undergruppe
Ekspertgruppens udredning bliver fulgt af en undergruppe under Udvalget for Forretningsordenen. Karsten Lauritzen (V) er formand for undergruppen og glæder sig over, at Folketinget ønsker at undersøge sig selv såvel som regeringen.

"Jeg er utroligt glad for, at stort flertal i Folketinget er endt med at bakke op om en ekspertudredning. Det tjener folkestyret til ære, at et flertal ønsker ikke blot at undersøge regeringen, men også egne politiske beslutninger i form af hastelovgivning. Der kunne næppe findes nogen mere kvalificeret samfundsforsker end Jørgen Grønnegård Christensen til at stå i spidsen for arbejdet. Der er grund til at glæde sig over, at han har indvilget i opgaven," siger Karsten Lauritzen i pressemeddelelsen.

Det er samme undersøgelsesmetode, som blev brugt ved udredningerne af Danmarks militære indblanding i Kosovo, Afghanistan og Irak.

Folketinget forventer resultater fra udredningen i januar 2021.

Forrige artikel Nina Eg Hansen bliver ny direktør i Frederiksberg Kommune Nina Eg Hansen bliver ny direktør i Frederiksberg Kommune Næste artikel Eksperter efter SSI-rapport: Usædvanlige og grove fejl fra direktør Eksperter efter SSI-rapport: Usædvanlige og grove fejl fra direktør
Ny jobbank hjælper corona-pressede ministerier

Ny jobbank hjælper corona-pressede ministerier

PRES: Særligt belastede ministerier kan via en oprettet jobbank låne medarbejdere fra andre ministerier. "Det seneste halve år har vi skullet håndtere udfordringer, som aldrig er set tidligere," fortæller Finansministeriets departementschef om det særlige coronatiltag.