Kirkeministeriet opretter styrelse for landdistrikter

Kirkeministeriet etablerer en ny styrelse ”Plan- og Landdistriktsstyrelsen”, der får den tidligere direktør for Bolig- og Planstyrelsen, Sigmund Lubanski, som ny styrelsesdirektør. 

Sigmund Lubanski er blevet direktør for den nye Plan- og Landdistriktsstyrelse. Han kommer fra en tilsvarende stilling i den nu nedlagte Bolig- og Planstyrelse. 
Sigmund Lubanski er blevet direktør for den nye Plan- og Landdistriktsstyrelse. Han kommer fra en tilsvarende stilling i den nu nedlagte Bolig- og Planstyrelse. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

En ny styrelse ser dagens lys.

Det er "Plan- og Landdistriktsstyrelsen", der kommer til at ligge under Kirkeministeriet, og som ifølge ministeriet skal styrke udviklingen af landdistrikterne.

Styrelsen skal stå for opgaver inden for fysisk planlægning og byudvikling samt udvikling af landdistrikter og de små øsamfund.

"Jeg er meget tilfreds med, at vi er kommet på plads med organiseringen af Plan- og Landdistriktsstyrelsen. Det er opgaver med stor betydning for borgere og virksomheder i landdistrikterne og for vores arbejde for et mere sammenhængende Danmark”, udtaler Louise Schack Elholm, der er kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde, i en pressemeddelelse. 

Den nye styrelse er en konsekvens af, at SVM-regeringen har flyttet rundt på en række ressortområder, hvor Kirkeministeriet har overtaget en række opgaver fra det nu nedlagte Indenrigs- og Boligministerium.

Ressortændringen betyder samtidig, at Bolig- og Planstyrelsen nedlægges, og at deres direktør, Sigmund Lubanski, er udpeget som ny styrelsesdirektør. Bolig- og Planstyrelsen har ressortoverført fagområderne i Center for Plan og Center for Landdistriktsudvikling til Kirkeministeriet, mens fagområderne i Center for Byggeri og Center for Bolig, samt sager vedrørende Christiania er flyttet over til Social-, Bolig- og Ældreministeriet.

Plan- og Landdistriktsstyrelsen skal blandt andet arbejde med følgende opgaver:

- Udvikling af landdistrikterne og de små øsamfund med afsæt i den nationale landdistriktspulje og EU’s landdistriktsprogram.

- Tilsyns- og udviklingsopgaver i relation til lov om sommerhuse og campering m.v., lov om kolonihaver, lov om testcentre for store vindmøllertest samt lov om planlægning (planloven), herunder landsplanlægning og digitalisering af den fysiske planlægning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sigmund Lubanski

Direktør, Slots- og Kulturstyrelsen, bestyrelsesmedlem, Dansk Arkitektur Center
Cand.scient.soc. (RUC)

0:000:00