Om  
Inger Marie Vynne
Nanna Lohman

Kommunaldirektør i Lejre indstilles til afskedigelse

Økonomiudvalget i Lejre Kommune har indstillet til, at Kommunalbestyrelsen afskediger kommunaldirektør Inger Marie Vynne. Samtidig ansætter sagnlandskommunen Nanna Lohman som ny vicekommunaldirektør med direktionsansvar for børn, læring, kultur og fritid.

Laura Bejder Jensen

Der sker udskiftninger på direktionsgangen i Lejre Kommune. Mandag indstillede et flertal i Økonomiudvalget til, at kommunens samarbejde med kommunaldirektør Inger Marie Vynne skal ophøre.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse

Indstillingen kommer efter, at Økonomiudvalget er nået frem til, at man ønsker en anden profil til den fremadrettede ledelse af Lejre Kommune. Den endelige beslutning om sagens udgang ligger dog hos Kommunalbestyrelsen. 

Inger Marie Vynne fritages for tjeneste, indtil Kommunalbestyrelsen har truffet sin beslutning. Det forventes at ske på kommunalbestyrelsesmødet på mandag 30. maj.

Tirsdag offentliggjorde Lejre Kommune desuden, at Nanna Lohman starter som ny vicekommunaldirektør 1. august. 

Kommunen har ledt efter en vicekommunaldirektør med interesse for børne- og ungeområdet, men de har også lagt vægt på Lohmans evner som leder: 

"Hun er en meget respekteret leder, som kan dokumentere gode resultater fra sit tidligere virke. Vi har været igennem et meget grundigt ansættelsesforløb, og et enigt ansættelsesudvalg ser frem til en kommende topleder, som er resultatorienteret og samtidig god til at opbygge professionelle relationer, og som brænder for at komme endnu tættere på det politiske niveau," siger borgmester Tina Mandrup.

Nanna Lohman kommer fra en stilling som skole- og uddannelseschef i Svendborg Kommune. Siden februar har hun sideløbende været konstitueret kultur- og fritidschef samme sted.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Marie Vynne

Kommunaldirektør, Kerteminde
cand.merc.int. (CBS 1992)

Nanna Lohman

Vicekommunaldirektør, Lejre Kommune,
læreruddannet, diplom i psykologi

0:000:00