Kresten Schultz-Jørgensen: Kommunikation fra ledelsen er afgørende

KLUMME: Chefer i udflyttede virksomheder kan ikke længere nøjes med at være gode til deres fag eller dække sig bag e-mails og endeløse møder. Der er brug for at samle medarbejderne om fortællinger, der giver mening, skriver Kresten Schultz-Jørgensen.

Man kan sagtens argumentere for, at en god intern kommunikation er forudsætningen for, at man i forandringsramte organisationer lykkes med for eksempel udflytningen, omstillingen og den fortsatte produktion af kerneydelser.

Tag disse måneders udflytningshistorier om for eksempel Patientklagestyrelsen, Miljøstyrelsen og Energitilsynet. For slet ikke at tale om alle de andre organisatoriske forandringer i det offentlige Danmark.

I disse dage flytter 2.000 mennesker i Aarhus således arbejdsplads som led i, at for eksempel skadestuerne i Aarhus flyttes fra Nørrebrogade og Tage Hansens Gade til Skejby. Professionshøjskolerne Metropol og UCC fusionerer i Storkøbenhavn med direkte betydning for tusindvis af medarbejdere og studerende. Og så fremdeles.

Login