Kresten Schultz-Jørgensen: Udflytning handler om mere end økonomi

KLUMME: Der er to forskellige politikopfattelser på færde i udflytningsdebatten. Den ene fokuserer på, hvad der er mest effektivt, mens den anden anerkender, at det danske samfund skal ledes ud fra andre kriterier end effektivitet, skriver Kresten Schultz-Jørgensen.

Når debatten om udflytningen af statslige arbejdspladser så ofte bliver ophedet, som tilfældet er, er det, fordi spørgsmålet om den regionale udvikling omfatter to helt forskellige forståelser af, hvad politik egentlig er.

På overfladen kan de fleste nok blive enige om, at regeringens aktuelle udflytninger er præget af en vis mangel på regionaløkonomisk strategi. Det hele virker lidt symbolpolitisk – og bærer måske også præg af, at modstanderne af udflytningen har påfaldende svært ved at forestille sig et kvalificeret arbejdsliv uden for hovedstadens Indre By.

Mere interessant er det imidlertid at fokusere på de to forskellige politikopfattelser, der i virkeligheden er på færde i de afgørende, regionaløkonomiske diskussioner i Danmark – og dermed også i debatten om udflytning.

Login