Om  
Lars Findsen
Trine Bramsen
Michael Kistrup

Lars Findsen stifter eget selskab

Lars Findsen, der er tiltalt for at have røbet statshemmeligheder, har overtaget et selskab, som han tidligere havde med sin bror. Selskabet, hvor han har indsat sig selv som direktør, skal blandt andet udøve foredrags,- rådgivnings,- og konsulentvirksomhed. 

Den hjemsendte spionchef Lars Findsen er blevet herre i eget hus. Han har stiftet et selskab, der blandt andet skal udøve foredragsvirksomhed. 
Den hjemsendte spionchef Lars Findsen er blevet herre i eget hus. Han har stiftet et selskab, der blandt andet skal udøve foredragsvirksomhed. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Mens historien om den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) Lars Findsen, fortsat bliver skrevet, kan et nyt kapitel nu tilføjes fortællingen. 

Lars Findsen bliver nemlig herre i eget hus. Det sker efter, at han har overtaget et selskab, som han førhen delte med sin bror. Et selskab, hvor han har indsat sig selv som direktør. 

Det skriver Finans

Selskabet, der kommer til at gå under navnet Rådhusvej Charlottenlund ApS, får til formål at "udøve skribentvirksomhed, foredragsvirksomhed, rådgivnings- og konsulentvirksomhed". Det oplyses af cvr-registret

Ifølge Findsen er han blevet anbefalet at oprette et selskab, hvori han kan placere indtægter fra eksempelvis foredragsvirksomhed. Midt i det højspændte folketingsvalg udgav Lars Findsen i samarbejde med Jyllands-Postens journalist Mette Mayli Albæk bogen "Spionchefen - erindringer fra celle 18". 

Lars Findsen oplyser til Finans, at han endnu ikke har taget hul på de aktiviteter, der omhandler rådgivnings- og konsulentvirksomhed. 

Her oplyser den hjemsendte spionchef samtidig, at en tredjedel af hans løn fra FE tilbageholdes, mens suspenderingen af ham står på.

Hvis Findsen frikendes i en kommende retssag, eller såfremt sagen bortfalder, så vil han med tilbagevirkende kraft få udbetalt den tilbageholdte løn. 

Sigtet for læk af statshemmeligheder

Den 58-årige tidligere spionchef er tiltalt for fortroligt læk af oplysninger om statshemmeligheder. De nærmere detaljer om hans læk er fortsat hemmeligholdt. 

Sagen mod Findsen er blevet berammet på ny efter, at Højesteret i marts afgjorde, at sagen mod ham skal føres i Retten i Lyngby i stedet for Byretten i København. By- og landsretten ønskede, at sagen skulle føres i Byretten i København, mens Lars Findsen selv ønskede, at sagen skulle føres i Lyngby. Højesteret gav dermed Findsen medhold i anmodningen. 

I 2020 blev Findsen hjemsendt af daværende forsvarsminister Trine Bramsen (S) efter en kritisk pressemeddelelse fra Tilsynet med Efterretningstjenester, som var under ledelse af landsdommer Michael Kistrup. Kistrup, som også sad for bordenden i Minkkommissionen. 

I december 2021 blev Findsen anholdt, da han landede i Københavns Lufthavn. Herefter sad han varetægtsfængslet i 71 dage. 

I februar 2022 blev Findsen sat på fri fod af Østre Landsret efter, at han havde indbragt spørgsmålet om fortsat frihedsberøvelse for retten. 

Læs også

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Findsen

Fhv. chef, Forsvarets Efterretningstjeneste, fhv. departementschef, Forsvarsministeriet 2007-15
cand.jur. (Københavns Uni. 1990)

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

Michael Kistrup

Landsdommer, Østre Landsret
cand.jur.

0:000:00