Løhde opgiver bred aftale om offentlig konkurrence

ERHVERV: Regeringen vil sende lovforslag om at lovfæste kommunalfuldmagtsreglerne i høring uden på forhånd at have bred politisk opbakning. Socialdemokratiet er skeptisk, men ikke helt afvisende.

Regeringen er nu parat med de lovforslag, som skal indfri ambitionen om at dæmme op for unfair offentlig konkurrence mod private virksomheder.
Regeringen er nu parat med de lovforslag, som skal indfri ambitionen om at dæmme op for unfair offentlig konkurrence mod private virksomheder.Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe
Kim Rosenkilde

Regeringen er klar med et lovforslag om offentlig erhvervsaktivitet uden på forhånd at have fået garanteret støtte fra et politisk flertal.

Forslaget skal lovfæste de såkaldte kommunalfuldmagtsregler i udbud, og den øvelse er man ikke mindst skeptisk over for i Socialdemokratiet.

”Vi er bekymret for, at det her vil føre til centralisering med en forringelse af det kommunale selvstyre, og at vores landdistrikter og øer vil blive ramt skævt af det her, fordi markedet her er et helt andet. Høringssvarene granskes meget grundigt,” siger partiets kommunalordfører, Magnus Heunicke.

0:000:00