Michael Svarer fortsætter som overvismand

VISMAND: Michael Svarer er blevet genudpeget som overvismand og fortsætter dermed til 2022.*

Michael Svarer fortsætter som overvismand for De Økonomiske Råd. Det skriver Børsen.

Michael Svarer er blevet genudnævnt, og medmindre han forlader posten før tid, skal han bestride posten frem til udgangen af 2021. Han blev udpeget som vismand i 2012 og har siden 1. januar 2016 haft posten som overvismand. 

"Jeg har en meget stor veneration for institutionen. Jeg er meget beæret over at være vismand. Jeg synes, at det er en vigtig institution," siger Michael Svarer ifølge Børsen.

Som en del af regeringens udflytning af statslige arbejdspladser er det bestemt, at vismændenes sekretariat fra årsskiftet flytter fra København til Horsens. Dette har betydet en stor udskiftning i medarbejderstaben og er medvirkende til, at Michael Svarer fortsætter som overvismand.

"Jeg ville føle, at det ville være at stikke af. Der er mange uafklarede ting, som gør, at det med at overlevere en velfungerende butik, som er rart, det kan man ikke gøre lige nu. Der er rigtig meget usikkerhed," siger Michael Svarer til Børsen.

Samme råd i de kommende år
Også Torben Tranæs, der er forskningsdirektør i Vive, er blevet genudpeget til vismand. Hans kontrakt løber ligeledes til og med 2021.

Formandskabet for De Økonomiske Råd, de såkaldte vismænd, består fremover derfor fortsat af de fire uafhængige økonomer:

  • Michael Svarer, Aarhus Universitet
  • Carl-Johan Dalgaard, Københavns Universitet
  • Lars Gårn Hansen, Københavns Universitet
  • Torben Tranæs, Vive – Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

...

*Af en tidligere version af artiklen kunne det se ud som om, at Michael Svarer og Torben Tranæs' kontrakter udløber på forskellige tidspunkter. Det er imidlertid ikke korrekt. Artiklen er præciseret 17. december kl. 09.30.

Forrige artikel Ny hospitalsdirektør i Midtjylland Ny hospitalsdirektør i Midtjylland Næste artikel Centerchef stopper pludseligt i Sundhedsstyrelsen Centerchef stopper pludseligt i Sundhedsstyrelsen