Om  
Carsten Bach
Merete Riisager

Miljøordfører overtager Riisagers storkreds som ny spidskandidat

Nuværende folketingsmedlem Carsten Bach er mandag aften blevet valgt som Liberal Alliances nye spidskandidat på Fyn. 

Det bliver nuværende folketingsmedlem og miljøordfører for Liberal Alliance, Carsten Bach, der skal overtage undervisningsminister Merete Riisagers gamle storkreds på Fyn.

Det skriver Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

42-årige Carsten Bach overtager titlen som spidskandidat for Fyns Storkreds, efter at Merete Riisager i oktober meddelte, at hun ikke genopstiller til Folketinget. 

"Det er nogle store sko, jeg skal fylde ud efter Merete, men jeg glæder mig til udfordringen. Jeg er klar til at fortsætte kampen for de frie grundskoler, og så vil jeg arbejde for mere naturvidenskab og teknologi i grundskolen," siger Carsten Bach om udnævnelsen.

Merete Riisager har dog stor tiltro til sin afløser.

"Jeg kender Carsten Bach som en god kollega og dygtig politiker. Jeg er sikker på, at han bliver en fremragende spidskandidat og kommer til at repræsentere Fyn på flotteste vis,” siger Merete Riisager.

Carsten Bach blev folketingsmedlem ved valget i 2015, hvor han stillede op i Østjyllands Storkreds. Ved valget fik han 1.931 personlige stemmer. 

Foruden miljø er Carsten Bach ordfører for klima, energi, forsyning, fødevarer, landbrug, udvikling, Grønland og Færøerne samt fiskeri og dyrevelfærd.

Carsten Bach er uddannet geolog fra Aarhus Universitet.

Liberal Alliance står ifølge Altingets seneste mandatprognose til at få et mandat på Fyn, som meget vel kan tilfalde Carsten Bach og dermed sikre ham endnu en periode i Folketinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Bach

MF (LA)
cand.scient. i anvendt kvartærgeologi (Aarhus Uni. 2003)

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00