Moderaterne vil omdanne plejehjem, skoler og daginstitutioner til selskaber

Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, vil drive lokale velfærdsinstitutioner som ’offentlige selskaber’. Det skal holde politikere ude af driften og sikre friere løndannelse. Professor er ikke afvisende, men påpeger konsekvenser.

Lars Løkke Rasmussen og Jakob Engel-Schmidt er begge tidligere venstremænd, men har sammen banket Moderaterne op som parti. Nu vil de omkalfatre driften af lokale velfærdstilbud.
Lars Løkke Rasmussen og Jakob Engel-Schmidt er begge tidligere venstremænd, men har sammen banket Moderaterne op som parti. Nu vil de omkalfatre driften af lokale velfærdstilbud.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

De lokale velfærdstilbud som skoler, dagtilbud og plejehjem skal i højere grad kunne drives som private virksomheder, men bare med en offentlig ejer.

Det er i hvert fald ambitionen for Lars Løkke Rasmussens parti, Moderaterne, hvis de skulle få magten til at indrette den offentlige sektor efter egne idéer.

Partiets placering af sig selv i den parlamentariske midte afspejler sig også på dette punkt, hvor det ifølge Moderaternes politiske chef og spidskandidat i Nordsjælland, Jakob Engel-Schmidt, handler om at sikre ”det bedste fra det offentlige og det bedste fra det private”.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024